Montserrat és un altre punt emblemàtic dins del senderisme català ja sigui per la seva espiritualitat com per la seva característica geològica. És per això que molts senderistes hi aprofiten per fer algun sender i alvirar les vistes des de Sant Jeroni o moltes associacions organitzen caminades fins a la muntanya.

La major part de les caminades s’inicien a la tarda del dissabte per acabar-les al matí del diumenge. Estan provistes d’avituallaments de tal manera que no cal dur pes a la motxilla per dur aigua o menjar, i això és molt important. Cal seguir un pas constant i no gaire ràpid i aturar-se només als avituallaments i el menys possible. Cal aprofitar les hores de nit per arribar a peu de muntanya a primera hora del matí de tal manera que la pujada a la muntanya sigui amb el menys sol possible. És una experiència molt maca.

Us deixo alguns links d’associacions que organitzen aquestes caminades per si us animeu a fer-ne algun (Molt recomanable!!!). Aniré actualitzant els links quan els vagin actualitzant.

XIII Caminada Popular Sant Cugat – Montserrat (10 març 2013) Com que la Caminada de Sant Cugat – Montserrat es realitza bianualment, enguany no toca fer-la, però des d’aquest bloc us proposem una bona alternativa! Es tracta de la “Ruta dels tres Monestirs” Sant Cugat-Sant Llorenç-Montserrat. Les inscripcions es poden efectuar fins el 5 de març i el preu oscil·la d’entre els 16 als 14€ depenent si s’està o no federat i l’autocar de tornada es paga a banda i val 9€. El recorregut de 52,52km ascendeix el singular pic de la Mola, molt característic per la seva forma i emblemàtic del parc natural de Sant Llorenç.

IL Caminada Gavà – Montserrat (20-21 d’abril de 2013) Altra vegada la colla Caminants Francesc Lasarte s’ha embrancat en l’organització de la Caminada a Montserrat. Recorregut de 50km. El preu de 15€ inclou avituallaments tant de líquids com de sòlids (3). L’autocar de tornada s’ha de pagar a banda (14€). Us podeu inscriure fins el 17 d’abril.

X Caminada Granollers – Montserrat (20 d’abril de 2013). Enguany la Caminada de Granollers coincideix amb la de Gavà. Tot i que encara no han actualitzat la informació de la web us podem avançar alguna informació. La Caminada, organitzada per Colònies Sant Esteve, és diürna i d’un únic dia. El recorregut és de 55 km o 33km si s’inicia des de Castellar. El preu de 18 a 22€ inclou tornada en autocar i avituallaments. Atenció! Cal dur un got reutilitzable, una molt bona iniciativa de Colònies Sant Esteve que des d’ felicitem!

Caminada Sants Montserrat (11 i 12 de maig de 2012) IV edició Organitzada pel UEC de Sants. El preu oscil·la entre els 17 i els 30€ i no inclou autocar de tornada. El recorregut és de 66,3 km i un desnivell acumulat de 4333m. A més, aquí hi teniu la ressenya I aquí la valoració d’una senderista de la I caminada que es va fer el 2010.

Caminada Almeda – Montserrat (26 i 27 de maig 2012) XIV edició (53 km i 1445m de desnivell acumulat). El preu de 24 a 27€ inclou 7 punts d’avituallament. Per més informació cliqueu aquí. S’ofereix autocar de tornada pels que arribin a Montserrat i autocar escombra fins al carrilet d’Olesa pels que no hi arribin. Les inscripcions acaben el 18 de maig! I aquí la meva valoració de la Caminada tot i que de fa molts anys.

Marxa Gràcia – Montserrat (2-3 de juny de 2012) XXV edició. Organitzada pel UEC de Gràcia. El recorregut de 63 km té uns 5000m de desnivell acumulat i compta amb 7 punts d’avituallament. Teniu fins al 30 de maig per inscriure-us i costa de 25 a 30€.

Caminada Hospitalet – Montserrat (9-10 de juny de 2012) XI edició. Organitzada pel Club Muntanyenc de L’Hospitalet. El recorregut, de 54,5 km, i té un desnivell acumulat de 2400m. El preu de 25€ inclou freqüents avituallaments líquids i sólids. A continuació teniu un escrit fet després de la caminada en què s’expliquen les sensacions durant la jornada.

Quan tinguem superades aquestes caminades de 40-60km, podem passar a la Matagalls Montserrat (14 i 15 de setembre de 2012) XXXIII edició. Organitzada pel Club Excursionista de Gràcia. Són poc més de 80km en menys de 24h, això és bufar i fer ampolles! ;P . Atenció perquè les inscripcions són complicades, estigueu atents a les dates.