Diria que és el quart cameo del blog, i tots de la mateixa autora! Una llàstima que no vulgui ser col·laboradora “oficial”, però entre nosaltres, ho és.

Entre tots dos castells només hi ha una distància de 7 kms. perfectament senyalitzats amb senyals de color taronja, és una excursió bastant planera que va travessant boscos de pi blanc i vinyes, fet que permet fer l’excursió en un matí.

Castellet és un bonic poble molt cuidat situat a la vora del pantà de Foix, situats en la part més alta i per darrera del castell veurem els indicadors que ens conduiran al castell de Penyafort, al municipi de Sta. Margarida i els Monjos.

El castell de Castellet és visitable els caps de setmana pels matins.

El castell de Penyafort en realitat no té forma de castell ni està situat en una part alta com és normal, sinó que és una construcció transformada, ja que al principi era una torre on va néixer Sant Ramon de Penyafort al s. XII i ha passat per diferents propietaris, construint-se un convent  al 1603 i més tard una església al 1730 i una sagristia. L’església va ser habilitada com a presó a la guerra civil i actualment és propietat d’una Fundació i ho estan restaurant.