Per tal de poder gaudir del senderisme cal que preservem el paisatge. A més, hi ha molts ecosistemes a Catalunya que es troben en fràgil situació degut a les fortes pressions ambientals i antropològiques. En són un exemple les dunes, un ecosistema molt fràgil de per si però molt ric, que sumat al fet que molts assentaments humans se situen a la costa i les fortes repercussions que això pot suposar fa que estiguin en total recessió.

Per aquest motiu us passo aquesta convocatòria per si voleu participar en l’eliminació d’espècies exòtiques de les dunes de Gavà que greument afecten a la diversitat natural de fauna i flora que hi hauria d’haver.  

 Vine a commemorar amb nosaltres aquest esdeveniment, participant a l’Acció de voluntariat per a la recuperació del patrimoni natural de les dunes de Gavà, consistent en l’eliminació d’espècies exòtiques invasores.

    Dissabte 28 de maig, de 9:30 a 14 h.
    Passeig Marítim de Gavà

Punt de trobada: Monument de la “Vela” a Gavà-Mar.

Programa:
9:30 – 10:00 h. Presentació de la Jornada a càrrec de la Coordinadora del projecte, Lorena Muñoz (biòloga)
10:00 – 13:30 h. Extracció de dues plantes exòtiques invasores de les dunes de Gavà, amb mitjans manuals.
13:30 – 14:00 h. Valoració de la jornada i vermut de cloenda, a càrrec del Grup Ecologista Les Agulles.

Les espècies a eliminar en aquesta 1a jornada seran el Carpobrotus acinaciformis i la Oenothera biennis, dues espècies fàcils d’eliminar manualment. També es farà una prova d’eradicació de la gramínia gegant Cortaderia selloana. Si les converses amb l’Ajuntament progressen, a la tardor o l’hivern serà el moment d’actuar contra aquesta planta.

Per concloure l’acció, es farà un vermut i es presentaran les següents actuacions de restauració previstes.

Més informació i inscripcions a:
lesagulles@ecologistesenaccio.cat
Tel. 622.203.340 i 686.015.327

Per la meva banda no hi puc anar perquè treballo però espero que algú que hi pugui assistir pugui dir la seva en aquest blog, conclusions, coneixements apresos, sensacions (normalment aquestes accions de voluntariat són molt riques personalment també), opinions…