Benvolguts bloggaires,

Avui us faig algunes recomanacions de visites per si voleu passar uns dies a la costa brava. Durant l’estiu els seus pobles amaguen molts festivals de música, concerts i música en viu al carrer, platges de gran varietat de característiques i d’aigua neta i de bona temperatura i carrers empedrats aptes per un passeig a tota hora. Fora de temporada alta, la costa brava es converteix en un paratge gairebé verge on hi ha molts indrets per descobrir sense tanta massificació de turistes i sense la presència imperant de l’astre sol. És molt recomanable a qualsevol època de l’any!

Nota: prepareu-vos per pagar allà on menys us ho espereu per aparcar el cotxe, sobretot en temporada alta als aparcaments abans d’arribar a les cales.

BEGUR

Recomanable passeig pel poble de Begur en el qual s’hi poden veure un gran nombre d’espectaculars cases indianes que sorprenen per la seva magnitud respecte el petit casc urbà. Si guardeu més temps per la seva visita podreu pujar fins al castell. Pertanyen a Begur unes cales magnífiques on s’hi pot arribar en cotxe o pel camí de ronda, per a més informació, cliqueu aquí.

CADAQUÈS

Emblemàtic poble de la costa brava pel fet d’haver pogut mantenir una petita concentració de cases blanques. És molt recomanable fer un passeig a la tarda per tota a costa i poder admirar aquest poble amb la calidesa dels últims rajos del sol del dia. És habitual fer una visita a la casa-museu de Dalí.

L’ESCALA i EMPÚRIES

Menys pintoresc, però també de recomanable visita i de passeig tant d’interior del poble com pel passeig marítim. Cal continuar el passeig marítim fins a Empúries, el passeig us durà a les runes (recomanable visita guiada si no se’n sap prou i fora de temporada alta) i seguirà tota la línia de costa. Podreu baixar en qualsevol moment a la platja.

Vista de l’Escala des del passeig marítim anat cap a Empúries

L’ESTARTIT _ LES ILLES MEDES

Encara menys pintoresc, però també igualment de turístic és l’Estartit, on el seu passeig és bàsicament per mirar botigues, algunes de molt maques (n’hi ha per tots els gustos) i prendre un gelat. Però tot aquest comerç és gràcies a les majestuoses i plenes de diversitat Illes Medes; és habitual agafar un Nautilus per veure el fons del mar.

FIGUERES

Imprescindible visita a la comarca de l’Alt Empordà on és habitual i força interessant la visita al Museu Dalí, per veure en directe aquells grans quadres arxiconeguts que t’ensenyen algun secret amagat depenent d’on te’ls miris. Recomano fermament la visita al Castell de Sant Ferran, la fortalesa més gran d’Europa.

Castell de Sant Ferran

PERATALLADA

Per acabar, el magnífic i pintoresc poble de Peratallada, on conserva gairebé de forma impecable les cases i els carrers empedrats. És imprescindible fer unes tapes i una passejada a últimes hores de la tarda.

Més endavant, us faré un breu escrit sobre el camí de ronda, on durant el seu recorregut, coincideix moltes vegades amb la GR92.