L’estany Llong

Cinquè cameo del blog, de la mateixa col·laboradora, corresponent a una preciosa excursió al Parc Natural d’Aigüestortes, l’únic Parc Nacional de Catalunya.

El camí és molt fàcil perquè està senyalitzat i perquè és pràcticament pla. 

Es deixa el cotxe a l’aparcament del Parc Natural d’Aigüestortes, l’indret es diu palanca de la Molina (1400m), d’aquí mateix surt el camí senyalitzat. El sender és preciós, envoltat de vegetació i travessa el riu Sant Nicolau per la palanca de Pey (1480m). Després el sender puja lleugerament per l’altra riba passant per l’ermita de Sant Nicolau (1680m), restaurada, fins i tot li han fet un absis que no tenia i arribem a l’estany de Llebreta (1620m) envoltat de vegetació. A aquesta excursió se l’anomena la ruta de la Llúdriga. Després es passa per la bonica cascada del Sant Esperit (1660m) que fa saltants i gorgs i el camí continua fins al planell d’Aigüestortes (1840m), on el riu va fent diferents braços envoltats de gespa i boscos. Els senyals indiquen que s’arriba en 2h, però nosaltres triguem mitja hora més.

Estany de la llebreta

Cascada de l’esperit

Fins aquí es pot arribar en taxi, agafant-lo en el poble de Boí, però si es pot caminar,  val la pena gaudir de la natura anant a peu. A partir d’aquest punt s’ha d’anar per la pista de terra que puja molt lleugerament. Es passa pel planell d’Aiguadassi (1900m) i en 1,30h més arribem al refugi d’Estany Llong (1990m) i al poc a l’Estany Llong, preciós, amb molta vegetació al voltant i enmig de muntanyes.

Al final de l’estany Llong hi ha uns fantàstics prats i travessant-los direcció al Portarró d’Espot podem veure el pi de Peixerani, el qual és monumental.

De retorn, davant del refugi podem fer un desviament de l’excursió i acostar-nos fins la vall (2350m)  i Estanys de Dellui i en 3.30h arribaríem de nou a la palanca de la Molina.

També es pot fer un altre desviament, però que nosaltres el vam internar i no el vam trobar i és seguir la passarel·la de fusta que hi ha en el planell d’Aigüestortes direcció Morrano, i allà on s’acaba s’agafa un corriol a l’esquerra i s’endinsa fins l’avetal de la Cremada (1800m). Quan arriba a un rierol és camí que es perd i girem cua, en principi arribaria al planell del Sant Esperit. Així doncs, continuem la tornada per la ruta de la llúdriga sentit de baixada fins la palanca de la Molina.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s