Benvolguts bloggaires,

En primer lloc comentar-vos que m’he proposat que, en vistes de l’augment de visites, de “cameos”, així com de posts pendents a publicar, em proposo redactar un nou post cada dilluns. I per què en dilluns? Perquè l’augment de visites és sobretot entre setmana, fet que em fa pensar en l’hàbit generalitzat de fer servir l’ordinador mentre es treballa, cosa que em porta a entendre perquè Espanya és un dels països amb més jornada laboral però menys rendiment (excloent, evidentment, a tots aquells que se’ns és impossible la connexió a internet en hores de feina o sense estudiar, tampoc, si l’efecte dels esmorzars, cafès i números de “cigarros” fumats també podria ser una variable (més) important que repercuteixi sobre aquest fet).

Bé, reflexions a banda, anem a la informació que ens pertoca a aquest blog. Avui m’agradaria presentar-vos un programa de televisió que s’emet a tv3 cada migdia. Es diu El medi ambient i tracta temes molt diversos i de forma molt divulgativa.

“El Medi Ambient” s’emet de dilluns a divendres a les 14:20 per TV3. A la mateixa hora s’emet per TVCi (TVC Internacional). La següent setmana es repeteixen cap a les 9:20 del matí pel Canal 33. Els reportatges ja emesos es poden veure a la web www.elmediambient.cat, on també hi ha altres informacions – enllaços, notícies, agenda… En ser programes de molt poca durada també els podeu veure tots junts (és a dir, tots els d’una setmana en un dia) pel Canal 3/24. Els dies i horaris són: dimarts, 21:30, 04:20 (primer grup de reportatges), 05:40; dimecres, 10:10; dijous, 16:50 (primer grup de reportatges); divendres, 16:20 (segon grup de reportatges); diumenge, 10:40.

M’agradaria destacar-ne un de la setmana passada, el qual fa referència a una taxa que s’aplica per nit de pernoctació i persona al sud de França amb la intenció de recaptar diners que es destinen a la millora de la senyalització, al manteniment de senders i a l’augment de l’oferta (possibilitats) per als senderistes. És un import, al meu paré gairebé insignificant (de 20 a 65 cèntims per persona i nit), que ajuda als petits pobles de la zona a finançar el senderisme i a potenciar una de les seves principals fonts d’ingressos: l’ecoturisme. Podeu veure el programa on s’explica aquest fet clicant aquí.

Fa temps es va voler fer una proposta a Catalunya en la qual es volia fer pagar als senderistes per l’ús de determinats camins. No sé si ho vaig entendre malament, però em va fer la sensació que volien aplicar una mena de peatges, però en el medi natural. No em va semblar gens bona idea. Però en aquest cas, en veure aquest programa, veure les causes i el perquè, i veure el resultat final, m’ha semblat molt més ben gestionat i una bona pensada.

Què us sembla a vosaltres?