Benvolguts bloggaires!

Us presento una nova troballa que he fet per internet, es tracta d’una iniciativa que promou el senderisme pels Països Catalans i que s’anomena EL CAMÍ.

Sorgeix de la iniciativa d’unir totes les comarques i pobles de Catalunya mitjançant un sender i, per tant, són els propis ciutadans i els municipis els que escriuen la guia del seu tram.

Actualment hi ha 4 trams troncals i 3 brancals senyalitzats amb un símbol que recorda la forma del camí troncal. El color dels camins troncals és el vermell (GR),el dels brancals el groc (PR) i el dels adjacents verd (Locals).

A més, a mode de “camino de santiago” es pot aconseguir un carnet en el qual es poden segellar els trams caminats i es poden gaudir de descomptes dels establiments adderits a la Xarxa d’Establiments del Camí (xeC).

Aquest projecte és una iniciativa de l’associació paS que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de diferents organitzacions institucionals del territori. A més, el Parlament de Catalunya ha considerat aquest projecte com a bé d’interès nacional.

S’ha de dir també que s’organitzen caminades per donar a conèixer el seu recorregut i que compta amb un suport pedagògic per a entitats del lleure i del món educatiu com esplais, caus o escoles que hi estiguin interessats.

Encara no he provat de fer cap tram tot i que algunes de les excursions disponibles són ben conegudes pels que practiquem senderisme de fa anys, com l’ascenció al castell de Montsoriu, i per tant no puc opinar sobre el seu funcionament. Encara queden molts trams per senyalitzar, però m’ha semblat una bona iniciativa per motivar a practicar el senderisme a aquells que tenen més por de perdre’s o aquells que no es vulguin sentir sols fent aquest tipus d’activitat esportiva i d’oci. Si algú ha participat o coneix aquesta inicitaiva no dubteu en dir-hi la vostra!

Per a més informació podeu dirigir-vos a la seva gairebé laberíntica web: http://elcami.org/coneixes-projecte

Per altra banda, molts ànims per als que estiguin treballant avui, i a veure si s’animen aquells que tenen pont ara que el temps encara acompanya per fer excursions a una altitud no gaire elevada!