La setmana passada vam anar a fer un tram de la Ronda Verda. Es tracta d’un projecte encara no acabat de realitzar un recorregut apte per fer en bicicleta que envolta tota la ciutat de Barcelona tot passant per alguns municipis propers, com Hospitalet, Esplugues, Sant Adrià del Besòs i Badalona.

El recorregut està dividit en sectors i alhora en trams numerats que consten d’un simbologia comú. Nosaltres vam fer el tram Litoral (38) del sector Barcelona Nord; de l’estació de Sant Adrià fins Ocata, en total 2h d’anada i tornada ben bones en bicicleta (jo vaig una mica lenta…).

Sortint de l’estació de Renfe de Sant Adrià del Besòs, cal creuar la via per un pas subterrani habilitat amb rampa, apte per bicicletes. Just sortint de la rampa cal anar per la carretera de rere vostre. Sobre l’asfalt es poden veure alguns símbols de la bicicleta de la Ronda Verda tímidament pintats. En resum, heu d’anar direcció contrària a Barcelona, i col·locar-vos entre la via de tren (que tindreu a l’esquerra) i el mar (que us quedarà a la dreta).

Passareu per un port on els cotxes tenen accés restringit. És difícil perdre’s, tan sols s’ha de seguir la carretera asfaltada endavant i hi ha molts ciclistes i gent que aprofita per córrer.

La carretera va a parar a un passeig marítim que podeu seguir compartit amb els vianants, tot i que hi ha un curt carril bici pintat de blanc a l’esquerra de la vorera.

Us podeu trobar alguna zona amb l’asfalt en mal estat i alguna zona on s’ha d’anar sobre pedra perquè encara no està asfaltat, de fet es tracta d’un tram que, tot i que és circulable, encara està en procés d’execució.

Després d’un aparcament corresponent a una platja i d’una zona de terra us trobareu amb un cartell en què es prohibeix la circulació de bicicletes. Aquest cartell no té sentit, tot i que el passeig següent és molt estret i s’alenteix molt la circulació en bicicleta pels vianants i perquè el relleu de les rajoles del passeig tampoc no ajuda. Dic que no té sentit perquè és un passeig que uneix dos municipis i mentre un diu que està prohibit la circulació en bicicleta en aquell passeig al seu inici, l’altre, fent referència al mateix passeig, diu que la circulació és compartida (bicicletes i vianants) i alerta a que es maximitzi la precaució com és lògic; per tant, no té sentit que es pugui fer aquest passeig en una direcció i en l’altra no, a més, si en un futur ha de formar part de la ronda verda, bé que hi hauran d’habilitar un espai per la circulació de bicicletes.

És una bonica passejada al costat, majoritàriament, del mar, on es pot parar en qualsevol moment per descansar a la sorra de la platja, molt satisfactori en aquesta època de l’any si s’agafa un dia de sol. No hi ha massa gent a la platja i es respira tranquil·litat després d’haver practicat un matí d’esport saludable. Per altra banda, la conseqüència del relleu de les rajoles i les pedres d’algun tram sense asfaltar van costar una roda punxada, ja en van dues de seguides, si recordeu el post de bicicletada popular també ens va passar. A més, com sempre, tot i que hi ha bones intencions, els carrils bici semblen més una proposta electoral per guanyar vots i fer constar a la memòria que hi ha tants quilòmetres de carril bici que un projecte amb cara i ulls destinat a la practicitat dels seus usuaris; sovint et fan canviar de voreres i et fan girar i canviar de carrils massa constantment, no tenen continuïtat, hi ha trossos sense adaptar, és fàcil perdre el carril… De totes maneres ens mostrem optimistes i esperem que el projecte de la Ronda Verda segueixi endavant i que esdevingui un bon carril bici apte per tots.

Tenint en compte aquest últim aspecte aprofito la benentesa per comentar-vos que el BACC (Bicicleta Club de Catalunya), una entitat sense ànim de lucre que es dedica a la divulgació del món de la bici i a la defensa dels interessos dels ciclistes, ha engegat una campanya per tal de comunicar a l’alcalde dues propostes; la primera tirar enrere el projecte de carril bici de la Sagrera que ocuparia tota la vorera i que, per tant, no ajudaria a la conciliació de la bici a la ciutat, i en segon lloc, la proposta de més carrils bici i de més qualitat (amb continuita, seguretat,…). Per signar la petició cliqueu aquí.

I per acabar… No us atipeu gaire amb els torrons…

Bon Nadal a tothom!!!!

Pd: A la columna de la dreta teniu un vídeo relacionat amb les plantes ornamentals de Nadal.