Aquest cap de setmana hem desafiat la pluja i hem fet un passeig amb bici molt bonic. Hem fet un recorregut de Castelldefels fins a Gavà, que haguéssim gaudit moltíssim si no fos perquè ens ha enganxat la pluja de ple! No us sé calcular el temps exactament perquè, em reitero, la pluja ens ha fet el camí una mica més divertit, però no arriba a 2h (i anàvem molt tranquil·les, possiblement un ciclista més ràpid ho hagués fet perfectament amb poc menys d’una hora).

Us recomano molt aquesta sortida per fer en família o per passar un matí tranquil de cap de setmana fent una mica d’esport. A més, a l’estiu podreu gaudir de la platja!

Hem baixat a l’estació de Renfe de Castelldefels i hem creuat una mena de plaça enjardinada. Al primer carrer hem trencat a mà dreta i hem seguit per la vorera de la dreta (a vegades hi ha un carril bici) fins arribar a una gran rotonda. La primera sortida de la rotonda (mirant com si fóssim un cotxe) correspon a una carretera que passa per un pont. La vorera esquerra d’aquest pont (direcció mar) és un carril bici pintat de vermell molt agradable de fer.

El carril bici, tot i que es perd, i si no canvieu de carrer, us durà directament al passeig marítim de Castelldefels. Nosaltres hem girat a mà dreta direcció el Garraf seguint el passeig el qual té una pissarra verda molt bonica (compte! No sé si l’efecte del color és degut a l’aigua, però realment el color era preciós). Aquest desviament no cal fer-lo, però les dunes de primera línia de mar són molt recomanables i, així, s’allarga una mica el camí. De totes maneres, després, s’ha de tornar enrere pel mateix passeig marítim, així que si voleu, un cop al passeig, podeu girar directament a l’esquerra i anar direcció Gavà.

Respecte el punt on hem trobat per primera vegada el passeig marítim de Castelldefels fins al límit municipal de Gavà hi ha menys de 10 minuts i de les primeres coses que hem vist ha estat la casa d’en Valdès en construcció. La veritat és que jo no me n’he adonat, però sabent-ho es veu ben bé que no és una casa d’una persona ordinària. És blanca, com de plàstic (vull dir, no de totxo ni rajola) i d’una forma bastant original. Bé, anècdotes a banda, també és fascinant veure les dunes i la pineda, amb alguns pins molt retorçats degut a la brisa marina, sembla mentida que pugui tenir tanta força!

Al cap d’uns minuts, veureu, a la vostra esquerra, una escultura en forma de pal molt llarg de color marró fosc (estava molt ennuvolat i plovia, em sap greu la descripció tan poc fidel). Diuen que té forma de vela, i que és d’Antoni Moragas i que és el símbol de Gavà Mar.  En aquest punt, comença un carril bici perpendicular al mar. En seguir-lo us durà sense desviacions i després d’uns camps de cultiu, al centre de Gavà. Hi ha un moment que heu d’estar alerta, perquè el carril bici continua per l’esquerra, però vosaltres heu de seguir recte en tot moment. Passareu un poc de polígon industrial, a mà esquerra podreu veure, una mica més lluny, el Barnasud i creuareu tot seguit la via del tren per sota. Just en creuar-la heu de seguir direcció Barcelona pel carrer Salamanca i, en cinc minuts aproximadament, arribareu a l’estació de Renfe de Gavà.

Espero que us animeu a fer algun dia aquest còmode trajecte. Hi ha gent que s’aventura a fer-lo corrents també o, fins i tot, caminant. És molt agradable.

Aprofito per  donar-vos diverses informacions. En primer lloc us deixo una notícia sobre el tancament del carril bici de Castelldefels i la conseqüent mobilització que es va dur a terme pel BACC, tot i que s’han compromés a reubicar el carril bici. De totes maneres, això ha suposat que, com sempre, un partit fa una cosa l’any passat i el següent ho canvia, i això vol dir que entre tots paguem els capritxets de cada partit, ja que s’ha de sumar el que va costar fer-lo, el que va costar eliminar-lo i, si ho fan, el que costarà refer-lo… com es nota que els diners no són seus!

I en segon lloc, dir-vos que fa uns mesos que estic molt activa (això és bo!) i degut a això he augmentat el meu Blogroll amb diferents activitats que faig últimament i amb els quals estic estretament relacionada, us deixo els links per si també coincidim en altres aficions. Vegeu Blogroll a la columna de la dreta.

Bona setmana!