Benvolguts,

Avui amb aquest post us presento un nou format de blog amb el qual vull facilitar-vos la recerca d’excursions (hi ha pestanyes a dalt de la imatge per facilitar la cerca). A més, també he canviat el format de les publicacions, de tal manera que al post hi ha l’explicació general, però la descripció de l’excursió es pot descarregar en PDF per poder-la imprimir i dur-la a l’excursió. Sempre és bo anar canviant, si els canvis són per millorar és clar! Així que ja em direu que us sembla…

Aquesta vegada ens traslladem al Priorat, una zona que encara no havia tractat al blog, per conèixer El Pi de la Carbasseta (1036m), un pi isolat i amb una copa singular on s’hi pot arribar mitjançant una satisfactòria excursió.

La vegetació no és gaire frondosa, per tant, no és recomanable fer aquesta excursió en ple estiu, però si que us la recomano de bon grat per fer-la en aquesta època de l’any, que encara no fa calor, però comença el bon temps. Tot i així, el paisatge és digne d’admirar! Com diuen alguns… Aquesta excursió ens deleita amb les balmes que es formen a les roques i amb la visita a dues ermites, la de Santa Magdalena, anomenada la Catedral del Montsant per les seves dimensions poc habituals per una ermita la qual compta amb zona de barbacoa pels que no vulguin continuar caminant i, la de la Mare de Déu del Montsant, la més alta de la Serra (1027m). A més, les vistes aèries ens permeten albirar els camps de conreu del Priorat, el pantà de Siurana i les cingleres típiques del paisatge del Montsant!

Pels que vulguin aprofundir una mica més, el Montsant compta amb uns itineraris (alguns poc senyalitzats) que us podeu aventurar a gaudir.

L’excursió que us presento és curta (3h) però amb un fort desnivell durant uns 30 minuts que uneix el pi de la Carbasseta amb l’ermita de Santa Magdalena. Jo prefereixo fer-lo de pujada, perquè els genolls pateixen molt a la baixada, però si preferiu fer la pujada més suau i la baixada forta podeu optar per fer l’excursió al revés.

Si us animeu a quedar-vos el cap de setmana per la zona teniu altres propostes aquí.

Espero que us pugueu animar a fer-la!

Us deixo amb el document en PDF on trobareu la fitxa tècnica, la descripció de l’excursió, fotos del recorregut i un mapa pixelat (em sap greu)!