Aquesta setmana és de dol per Aficionatsalssenders. Faig un post ràpid pels que no us hagueu assabentat i per compartir la preocupació dels incendis que estan havent aquest any molt abans de l’estiu. No és la primera vegada que aquest hivern succeeix, que hi ha incendis al Pirineu. El primer d’aquest 2012 es va produir per crema de rostolls, si no vaig equivocada, ara ja farà un mes i sembla que tot apunta al mateix.

Aquest matí encara anunciaven que no estaven controlats els tres incendis que estan havent al Pirineu, però que esperaven tenir-los controlats aquest migdia, diria que, actualment, un ja està controlat (el de Pont de Suert) i que el de Gerri de Sal sembla ser que serà el més difícil i que no es podrà apagar fins demà. Per la ràdio han comentat que ja s’han cremat prop de 1.000 hectàrees i s’han desallotjat a 100 veïns, a banda d’haver de tallar alguna carretera. L’orografia (i suposo que el fet que el terreny estigui sec per la manca de precipitacions, ja sigui d’aigua o de neu) dificulten molt la tasca dels bombers, a més del vent que ha bufat aquest matí. De totes maneres les dades són variables segons l’hora d’actualització i el diari. 

Esperem que la situació millori i que el nostre Pirineu es recuperi amb força i en breu. Una autèntica llàstima per una zona rural tan bonica i plena de senders i de natura.

No sé com encara la gent té ganes d’anar a esquiar!

Fins i tot el Felip Puig de Polonia, molt més anticipat al veritable, es va quedar curt en proposar hidroavions al Montseny!

Enllaços relacionats:

Notícia del diari Ara i aquesta a última hora d’avui.

Notícia Alt Pirineu

Notícia al Periódico