Sortida per a conèixer el medi natural del Moianès

Us deixo altra vegada un post que no és una excursió en si, últimament, n’anem escassos! Però si que és una activitat de coneixement del medi natural que trobo que pot ser interessant.

Dissabte 9 de juny de 2012

Sortida guiada a càrrec d’Arnau Mercader (botànic, Universitat de Barcelona) i de Jordi Baucells (zoòleg, Grup de Naturalistes d’Osona/ICHN) i centrada en el coneixement de la flora i de la fauna del sector de serra de Santa Coloma-torrent de l’Espina.

L’assistència és lliure i gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament, a través del telèfon 933 248 582 o de l’adreça electrònica ichn@iec.cat de la Institució Catalana d’Història Natural. En fer la inscripció, cal que doneu el nom i cognoms i el número del DNI. El nombre de places és limitat a 30 assistents.

Lloc de trobada: a les 9,15h a la plaça de Catalunya de Moià. S’anirà amb cotxes particulars fins al punt d’inici de la sortida. Es preveu retornar a Moià a les 13,30 h.

Aquesta activitat s’inscriu en el marc de les Segones Jornades de Prospecció Biològica de Catalunya que organitza la Direcció General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat amb la col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la Universitat de Barcelona i la Institució Catalana d’Història Natural.

 *        *        *

Per acabar us recordo que en aquest bloc ja vam penjar un post d’una excursió al Moianès a càrrec d’un dels col·laboradors habituals i que aquest cap de setmana es fa la Caminada Hospitalet – Montserrat a la qual encara esteu a temps d’inscriure-us.

Impossible avorrir-se aquest cap de setmana!!!

Anuncis

5 responses to “Sortida per a conèixer el medi natural del Moianès

  1. Molt interessant la sortida naturalista, és important sortir d’excursió i saber per on trepitxem: les pedres, les plantes i els animals, encara que aquests últims no es deixen veure gaire, per això hi ha gent que coneix els ocells pel seu cant. A mi el que m’agrada són les pedres, encara que no hi entenc, em fixo en els estrats perquè trobo curiosa la formació de les muntanyes i, de les plantes, conèixer almenys les més autòctones del nostre país. I per cert, m’he assabentat que hi ha una planta que es diu estevia, que és originària del Paraguay i Brasil, és fàcil de reproduir per esquexos i que va molt bé com a edulcorant, sense que tingui els efectes negatius de la glucosa, essent 15 vegades més dolça que aquesta última, a part que és ideal per a diabètics, arregla un munt de coses: els nivells de sucre, la pressió arterial, vasodilatadora, antiàcida, absorbeix greixos, antibiòtica de les mucoses bucals, etc.

  2. Retroenllaç: Juny als parcs « L'agenda de la cultura científica

  3. Interessant troballa Pilar!
    Us recomano el retroenllaç del Buscaciència per dies i caps de setmana en què busqueu activitats!

  4. D’altra banda, per als ciutadans interessats, el dissabte es farà una sortida naturalista guiada per conèixer el medi natural del Moianès, centrada en el coneixement de la flora de la fauna i el sector de serra de Santa Coloma – torrent de l’Espina. De l’11 al 21 de juny es podrà visitar al casal de Moià l’exposició fotogràfica Natura Catalana, rica i plena, amb imatges d’arreu del país, realitzada per la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura i la Institució Catalana d’Història Natural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s