Ja són algunes les opcions en bicicleta proposades al bloc, de moment, una per Camprodon, per Castelldefels-Gavà, un tros de Ronda Verda,… però el lloc per excel·lència d’anar en bici per mi és el Delta del Llobregat.

Per mi ja és una passejada habitual perdre’m pels múltiples itineraris que hi ha disponibles al bonic paratge del Delta del Llobregat que malgrat les fortes pressions humanes, urbanístiques, industrials, etc encara conté una riquesa ecològica ben digna.

Per arribar-hi hi ha diverses opcions que bàsicament dependran de les vostres ganes de fer bici i de la vostra procedència.

Quan hi vaig amb una amiga de Cornellà, el que faig és sortir de l’Hospitalet per Avinguda Carrilet, m’arribo a Almeda on comença un carril bici al costat de l’HiperCor i el segueixo tota la rambla dels ferrocarrils catalans fins a arribar a la parada de ferrocarrils Cornellà Riera. És cert, aquesta part la podria fer també amb ferrocarrils, però són poc més de mitja hora. Arribant en aquest sentit o sortint de l’estació, és a dir, amb Hospitalet a l’esquena, girem a l’esquerra per un carrer d’un sol sentit i un sol carril amb una vorera molt estreta. La norma diu que si la vorera és menor de 3 metres i no hi ha carril bici senyalitzat s’ha d’anar per la calçada, així que molestarem els cotxes, però només una breu estona. S’ha de creuar una carretera més gran que ara no recordo el nom i seguir recte fins arribar al pont que creua el Llobregat i seguirem la pista per la dreta del riu.

Quan hi vaig des d’Hospitalet normalment el que feia era anar per Av/ Carrilet i després fins a l’Esplau i d’aquí agafar el carril bici i girar a l’esquerra per agafar també el pont que creua el riu, però crec que el millor és baixar la rambla Marina i anar a l’Hospital de Bellvitge on s’ha de passar per un sender que hi ha en una mena de descampat a la dreta i després a la gasolinera passar l’autovia per una separació que ja han fet per les bicis, en aquest punt ho hem de fer millor baixats de la bicicleta. Passat aquest punt podrem agafar sense problemes el recorregut que va al costat dret del riu fins arribar al Prat.

Des del pont fins al Prat és ben bé mitja hora més, però és un passeig planer i bastant agraït. És molt habitual trobar-hi gent en bici o corrents.

Des d’aquí hi ha múltiples opcions, però el millor és anar a la pineda de Can Camins on hi trobareu una platja fantàstica que segur que encara podeu gaudir i algunes guinguetes on podeu prendre alguna cosa refrescant per recuperar les forces. També hi ha el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) on organitzen anualment l’alliberament de tortugues i on es poden concertar visites per veure millor el seu funcionament.

També alguna vegada he anat a buscar a la meva amiga del Prat, i aleshores he fet trampa, he baixat la rambla Marina fins a Bellvitge, he agafat el tren i m’he baixat amb tot el morro a la parada del Prat on en 15 minuts de tot baixada m’he plantat al carril bici del Delta per dirigir-nos a la pineda de Can Camins.

Si es vol agafar el tren hi ha una altra opció, i és baixar a l’aeroport. Sortint de l’estació com si anéssim a agafar el bus que connecta les dues terminals, cal girar a l’esquerra i a la primera a la dreta de tal manera que arribarem a una gran avinguda on hi ha un carril bici. Hem d’agafar-la a l’esquerra. Cal seguir el carril bici fins que, abans d’arribar a la nova terminal, girarem a la dreta en una rotonda i a la següent rotonda girarem a l’esquerra per entrar als Espais Naturals del Remolar-Filipines, un espai ideal per a l’observació d’ocells i on també hi podem trobar una platja si agafem el sender que surt de l’aparcament.

Si es tenen moltes ganes també es pot fer tot el tram final del riu des de Martorell (30 km), aquesta vegada ho farem a l’esquerra del riu fins a trobar el pont de Cornellà, però aleshores no em queden gaires forces per passejar-me pels itineraris del Delta, i cal dur una càmara de recanvi, perquè el camí és més dolent i es poden petar.

Animeu-vos a agafar la bici!!!! O a visitar el Delta, ara que de moment ens el deixen gaudir, sempre és agradable una passejada.  

Més informació: