Ja hem acordat data i excursió per al segon any de bloc. Aquest any ens ha costat decidir i la diada i les festes de la Mercè ens han obligat a enrraderir-la. No ens posàvem d’acord amb la data, però finalment, sembla ser que hem trobat el dia que li va millor a la majoria de gent. Us poso al dia els que no heu rebut els correus electrònics, ja que és oberta a tothom!

Com molts ja sabeu vaig decidir que cada any que fés de bloc organitzaria una excursió, ja que molta gent està entusiasmada amb la idea de sortir un dia a gaudir de la muntanya però no troba el moment ni amb qui anar. Així que vaig pensar que seria una bona excusa. El 17 d’agost de 2012 vaig fer els dos anys i per això el dissabte 6 d’octubre anirem a passejar per Collserola.

 L’any passat vam pujar el Tagamanent. I va ser tota una experiència. Però no cal pujar un cim per gaudir del senderisme. Així que la proposta d’aquest any és ben a prop de casa! Anirem a Collserola, per gaudir-la, per veure Barcelona des de dalt, per descobrir que no calen fer molts quilòmetres en cotxe per fer una mica de vida sana, i per desconnectar un dia de la rutina sense allunyar-se gaire de la ciutat.
 
Tot i que l’excursió serà ben curta (unes 4:30h) l’allargarem per no perdre la tradició de fer el pic-nic plegats. Ja sabem que nosaltres, en segons quines passejades, tenim el que popularment es diu com “pas de biòleg”. Aturar-nos per fer un segon esmorzar, desviar-nos del camí per visitar alguna font, fer fotos, xerrar… Hem de gaudir de la jornada amb tranquil·litat. També aprofitant que no farà tanta calor quedarem tardet (esperem que com a mínim no plogui!) per no haver de matinar gaire. 

 
Així que us convoco…

a les 10h a la parada de metro de Montbau (L3) el dissabte 6 d’octubre.

Haureu de dur protecció pel sol (gorra i crema si s’escau), aigua (1L per persona mínim), capelina?, el dinar i alguna cosa si voleu fer un segon esmorzar, roba còmoda i calçat còmode (crec que amb unes bambes ja fem!). I recordeu que no és una caminata oficial, per tant, no hi ha assegurança i totes les despeses van a càrrec vostre (menjar, beure, transport…).
 
Seguirem la ruta 2 del llibre:
LÓPEZ MARTÍN, Rafa; 20 excursions a peu pel voltant de Barcelona en transport públic. Cossetània Edicions. Azimut. El mateix autor del bloc Senderisme en Transport Públic on ha fet un video de l’excursió que farem. L’excursió és linial, però és possible que deixem en algun moment el camí per visitar la font de la Salamandra, per exemple, que diuen que és digna de veure i després retornarem al mateix lloc. Si pel camí us ve de gust visitar alguna cosa ens podem permetre fer alguna variació ja que l’excursió és curta i sense gaire desnivell. Acabarem a Sant Cugat on podrem agafar els ferrocarrils per tornar.
 
Li podeu comentar als vostres amics si volen venir, però millor que confirmeu assistència per saber si us hem d’esperar, tot i que no cal que ho feu amb molta antel·lació.
 
Espero que us animeu a venir!!!!

__________________________________________________

Aprofito la publicació d’aquest post per comentar dues coses. La primera és que Aficionatsalssenders col·labora a vegades amb altres blocs (ho podeu veure al peu d’aquesta pàgina web) i l’última cullerada l’he feta al bloc de manualitats anomenat Alaprestatgeria, podeu veure el post i comentar aquí; el meu text era en català i elles l’han traduït en castellà. Gràcies noies per penjar-lo, ha estat un plaer, va ser molt divertit fer les muffins i sobretot tastar-les!

I per últim una notícia d’actualitat: faran pagar (10€ anuals!) en alguns municipis per anar a buscar bolets… Entenc que hi hagi diversitat d’opinions, però em fa por que suposi l’extensió de la pràctica de fer pagar per tot, m’horroritza que algun dia ens facin pagar per caminar lliurement per la muntanya o que la tradició d’anar a buscar bolets (per cert, no molt abundants enguany a causa de la poca pluja) es vagi perdent. Podeu llegir la notícia en la versió virtual de: El Periódico, 324, la vanguardia, nació digital solsona.