Recordad que podeis utilizar un traductor, como por ejemplo, el google traductor para ver el post en castellano, ¡es sólo hacer un click!

Aquí ve el segon post de Blogger Traveller, aquest mes ens ha tocat xerrar sobre la Pasqua! Per veure la resta de posts sobre la Pasqua del Blogger Traveller d’avui, podeu fer clic aquí.

I m’ha passat com sempre, primer he pensat, i què explico jo ara sobre la Pasqua i relacionada amb Hospitalet???? Però en poc se m’ha encès a la bombeta!!

Disculpeu per la qualitat de les fotografies, són fetes amb el mòbil.

Lluny queden els records de fer abstinència durant les set setmanes després del dimecres de cendra, la quaresma, a l’escola enterren la sardina sense saber molt bé el perquè i li van arrancant els peus a una pobre senyora també sense entendre si hi ha cap lògica, poca gent se’n recorda de no menjar carn, i els pocs que ho fem ens ho reservem exclusivament pel divendres Sant. La Quaresma ha perdut tot el seu sentit de període de reflexió, però encara ens queden els vestigis d’aquesta tradició.

Jo no sóc Cristiana, però si que segueixo molt les tradicions de la nostra cultura i no me’n puc amagar, són lligades a la religió. Ja sigui pel caire festiu, pel fet d’unir a la família, per fer alguna cosa diferent, per la creativitat, pel fet de regalar,… sóc de les que segueixen aquest tipus de costums. Tinc entès que a Hospitalet hi ha una important “Cofradia” que s’anomena Los 15+1, els quals són una associació cultural andalusa que es troba a Hospitalet i crec que celebren  la Setmana Santa amb una mica més de sentiment que el que jo tinc, em refereixo a que jo celebro les tradicions gairebé al peu de la lletra, però li trec tot el sentiment religiós, tot i que crec que és important conèixer la història, encara que sigui entesa com una llegenda, com a cultura general. Així que no em centraré en aquest aspecte, però creia convenient anomenar-ho perquè crec que munten una bona moguda a Hospitalet (tot i que no ho he vist mai).

Bé, anem a la part interessant! Per mi la Quaresma i la Pasqua s’han convertit en unes festes on les protagonistes són les PASTISSERIES. Durant la Quaresma, com que era una època de reflexió i austeritat, es van fer molt populars els Bunyols de Quaresma (també anomenats brunyols de l’empordà, si són de brioix amb anís, o bunyols de vent, si són buits). Aquests dolços eren prou discrets com per ser menjats en aquesta època i fer més suportable una dieta tan escueta. Actualment, es comercialitzen a les pastisseries els dimecres i divendres i costen entre uns 16 a 30€ al quilo! A més, l’endemà del diumenge de Pasqua, podem celebrar la resurrecció de Jesucrist amb una ufanosa MONA DE PASQUA, que s’ha anat modernitzant fins a tenir diferents variants.

De pastisseries a Hospitalet no en falten, i aquí us faig un tast de les més conegudes!

Forn de pa Mercè

Forn de Pa Mercè 2

Forns de pa Mercè, fundada al 1940, c/ Rossend Arús, 13, tot i que hi ha més d’una botiga a la ciutat. Tot el que fan està boníssim!!!

Luquin

Forn Pastisseria Luquin, fundada el 1931, està recent reformada i es troba a la plaça de l’ajuntament, número 3 i disposa d’una sala per prendre alguna cosa i fins i tot un menú de migdia.

La espiga

Forn pastisseria La Espiga, també de les antigues i tradicionals, fundada el 1915, és una cadena, i la principal es troba al carrer Enric Prat de la Riba, 297, on també hi disposa d’una zona per prendre l’esmorzar o el berenar. Fan uns croissants espectaculars.

Forn de pa la rambla

El forn de pa de la rambla és possiblement el més nou i amb menys tradició a la ciutat esmentat fins ara, però hi trobareu algun pastís a les neveres i una zona prou gran per prendre-hi un mos.

Roc

I per últim la pastisseria Roca, m’alegra veure que segueix al peu del canó, després de l’expansió d’algunes pastisseries més fortes com les anteriors esmentades. Des de l’aparador era evident que en aquesta pastisseria anaven al que anaven i gairebé tota ella eren mones i d’una imatge espectacular i tradicional. C/ Rossend Arús, 8

No us puc dir en quina fan millor els bunyols o la mona, perquè a casa ho intento fer tot casolà! A veure què us sembla:

BunyolsMona Sara 2013

Espero que el d’avui us animi a fer una visita a la part més dolça de l’Hospitalet!!!