Us presento a continuació una excursió un pèl llunyana, però molt recomanable per si feu una estada a la caríssima, però bonica ciutat de Zürich. Suïssa es caracteritza pel seu extens i verdíssim territori així que és impossible anar-hi i no endinsa-s’hi, coma mínim a passejar, per als seus frondosos boscos.

Recorregut de l'itinerari proporcional a les distàncies del Sistema Solar
Recorregut de l’itinerari

Us presentem una molt agradable excursió que parteix de l’estació de Uetliberg i que recorre tot el sistema solar durant el seu recorregut (Planetary Path o Planetenweg). L’original itinerari parteix del sol, representat per una gran bola groga, i al llarg del recorregut us podreu anar trobant la resta de planetes del sistema solar amb una explicació de les seves característiques. Els planetes estan situats en el recorregut de forma que la distància al Sol és proporcional a la distància que es troben del Sol a la realitat, i també són proporcionals en quan a forma, de tal manera que alguns planetes com Mart o Mercuri ens costarà trobar-los. També és una zona on s’hi practica el nordic walking.

El recorregut s’inicia a l’estació de tren de Uetliberg oIMG_4132n a mà esquerra ascendeix un sender que en menys de deu minuts ens durà al Sol i cinc minuts més tard arribarem al mirador que es troba a gairebé 900 metres d’alçada i punt més alt d’aquest recorregut. Un cop al mirador cal baixar per unes escales que ens duran fins al camí que recorre tot el sistema solar.

IMG_4145

Durant el trajecte hi ha diferents indicadors, vistes sobre el llac de Zurich i diferents aeris i busos que ens permetran baixar a la zona del llac quan vulguem aturar l’excursió. L’itinerari del Sistema Solar es recorre en menys de 2h fins a Felsenegg i si volem arribar a Thalwil s’allargarà menys de 2h més, però allà hi podem trobar fàcilment el tren per tornar i es tracta d’una passejada molt agradable.