Us presento una excursió ben curteta i agraida per la zona d’Alins.

Alins és una petita població de la Vallferrera la qual té aquest nom perquè antigament s’hi extreia el ferro. Arreu queden vestigis d’aquesta activitat econòmica, per exemple, a Alins hi ha múltiples monuments fets amb ferro que commemoren les fires del ferro que es realitzen al Pirineu o el museu del ferro el qual s’ha de pagar per entrar, uns 3 euros i trucar per a que et facin la visita (no es pot fer visita lliure), així que si teniu pocs dies disponibles us recomano que truqueu abans d’arribar-hi. Nosaltres no hi vam entrar i, per tant, no us puc aconsellar, però segurament si hi aneu el primer cap de setmana de juliol, durant la fira del ferro, hi haurà més caliu i veureu alguna demostració en directe.

Alins és una població amb pocs serveis, però molt tranquil·la i ideal per passar-i les nits. Nosaltres vam tenir la sort de reservar un apartament de l’Hotel Saloria, que tot i que alguns membres del seu personal són molt tranquils, l’apartament estava molt ben condicionat i equipat i és un establiment ideal per passar uns dies a la zona.

Des de l’escola d’Alins podem començar una excursió que ens permetre veure Alins des de dalt i visitar l’ermita romànica de Sant Quir on hi ha un dels monuments de ferro i on podeu reviure la baixada de les falles que se celebra per Sant Joan.

La primera part de l’excursió que us presento ens farà gaudir d’unes vistes sobre Alins molt maques.

20160718_182013_HDR
Vistes sobre Alins
20160718_182037_HDR.jpg
Muntanyes sobre Alins

La segona part de l’excursió ens permet descobrir l’ermita romànica de Sant Quir…

la qual té sempre la porta oberta, obriu-la sense por, i el monument de la falla amb un bonic significat a la igualtat, ja que fins feia poc no estava permès que les dones portessin falles i aquest monument n’homenatja el canvi

20160718_185226_HDR.jpg

Si teniu ganes de veure-ho en viu us ho recomano!!! Us deixo amb la RESSENYA EXCURSIONS AL VOLTANT DALINS per si la voleu dur impresa i amb la fitxa tècnica de l’excursió.

Al voltant d'Alins