Es tracta d’una excursió senzilla (1,5 km – 30 minuts) que us aproparà al mirador que us permetrà tenir unes vistes privilegiades sobre el pantà de la Llosa de Cavall.

Vistes des del mirador de la Creu del Codó sobre la Vall de Lord i el pantà de la Llosa de Cavall
Mirador de la Creu del Codó
Vistes de la Vall de Lord i del Pantà de la Llosa de Cavall

Us proposem fer l’anada per pista i la tornada per un sender per tal de fer-la circular, però també la podeu fer anada i tornada per pista, és una excursió més fàcil, o fer-la al revès, tal i com diu el fulletó oficial de l’anterior link.

Anada: La pista surt directament de l’aparcament – sense entrar a l’àrea recreativa-, és molt senzilla i planera i no té pèrdua.

Tornada: Si decidiu fer-la circular, és una mica més complicada pels petits de la casa perquè té una miqueta de desnivell i es fa per un sender que té alguns punts aeris, fàcilment salvables amb l’ajuda d’un adult. Tot i així, recomanem fer l’excursió circular, perquè li afegeix encant i riquesa a l’excursió, el paratge natural i geològic és molt bonic i potser podreu veure algun grup de cabres. Si heu arribat al mirador per la pista i voleu fer l’excursió circular, heu d’agafar un sender que surt a mà esquerra (tornant del mirador) abans d’arribar a la zona d’escalada (zona on creiem que hi ha un catxé, però que no vam anar-ho a descobrir).

Cabres salvatges

L’excursió comença i acaba en una zona de pícnic amb taules i barbacoes, val 10 euros dinar en una taula, però també podeu fer el pícnic a la gespa de forma gratuïta. Us recomanem que us informeu amb antelació dels horaris ja que el camí per accedir a la zona d’aparcament amb el vehicle es troba obert només d’11 a 19h fins a mitjans d’octubre [2020].

Àrea de lleure de la Creu del Codó