La Vall de Lord per mi era una autèntica desconeguda i encara ens van quedar alguns llocs per descobrir. Es tracta de la zona nord-oriental del Solsonés i, de moment, hem visitat i us recomanem, Sant Llorenç de Morunys, el pantà de la Llosa de Cavall, les fonts del Cardener i el Mirador de la Creu de Codó. La resta queda pendent, així com també queda pendent el zoo del Pirineu.

Us deixem amb les recomanacions:

Sant Llorenç de Morunys
Passejar per Sant Llorenç de Morunys és bastant agradable i tot i que no el vam explorar gaire, em va tranquil·litzar molt visitar el claustre.

Pantà de la Llosa de Cavall

Ens hi vam banyar. Recomanem evitar el que anomenen la platja perquè hi ha molta gent. També podeu llogar un caiac ha de ser un plaer. Des de Sant Llorenç de Morunys, si continueu per la LV-4241 (direcció Berga), a 6 minuts aproximadament, hi trobareu a mà dreta diferents zones per deixar el cotxe i baixar cap al pantà.

Mirador de la Creu de Codó

Es tracta d’una excursió curta i senzilla que us aproparà al mirador que us permetrà tenir unes vistes privilegiades sobre el pantà de la Llosa de Cavall. La teniu descrita en el blog. També és molt recomanable l’àrea reacreativa des d’on s’inicia i s’acaba l’excursió.

Vistes des del mirador de la Creu de Codó sobre el pantà de la Llosa de Cavall.
Fonts del Cardener i de la Puda

Es tracta del naixement del riu Cardener afluent del Llobregat. És un paratge ombrívol, amb petites cascades i una zona de pícnic amb taules i barbacoes.

Heu de deixar el cotxe en una zona d’aparcament, creuar el riu i pujar per un carrer que ascendeix a mà dreta. A 200m trobareu les fonts del Cardener.

També podeu visitar la font de la Puda, si pareu amb el cotxe una mica més avall. Està indicat des de la carretera.

Poble Rural Puig Arnau i Pubilló

Per vistar aquesta zona ens vam allotjar en una casa del poble rural Puig Arnau i Pubilló el qual consta de diverses cases rurals bastant ben equipades i confortables, independents que es troben bastant separades entre sí, i aleshores, allotjar-s’hi dóna la sensació d’estar aillats. Es comparteix una piscina on no hi ha gairebé mai ningú, la qual depèn de la casa on estigueu necessitareu el cotxe per arribar-hi i també podreu veure rucs. Tot plegat, una experiència ben rural. Recomanació: porteu una samarreta de màniga llarga per les nits encara que sigui agost.