Al gorg de la Malatosca s’hi arriba fàcilment, segons el vostre ànim excursionista podeu fer l’excursió més o menys llarga, però si voleu fer una excursió ràpida en 5 minuts hi podeu arribar! Ja tot depèn del pas dels vostres fills/es.

Es tracta d’un lloc màgic i un paratge natural especial, ara bé, si voleu prendre-us-hi un bany està restringit per als més valents que suporten aigües ben fresques!

Fitxa tècnica:

  • Dificultat: Baixa
  • Desnivell: Mitjà
  • Durada: 5-10 minuts
  • Entorn: Ombrívol
  • Objectiu: Gorg de la Malatosca
  • Proposta de sortida: Alberg de Sant Joan de les Abadesses
  • Alternativa: desviament de la ruta del ferro

I per què és un lloc màgic?

Doncs perquè diuen que era un punt de trobada de les bruixes i, si ho sabeu prèviament, quan us endinseu al bosc entendre-ho perquè ho creuen.

El gorg es troba en un petit desviament de 5 minuts de la ruta del ferro i el carbó una via verda que uneix les poblacions de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.

Si voleu fer la versió curta, us recomanem que us arribeu a l’antiga estació de ferrocarril de Sant Joan de les Abadesses, l’antic magatzem del qual s’ha convertit en un alberg i seguiu la ruta del ferro (en aquest tram pavimentada) direcció Ogassa. En 5 minuts us trobareu amb la desviació a mà dreta per descendir fins al gorg de la Malatosca.

A continuació teniu les fotografies de l’alberg i de l’inici de l’excursió:

Quan hi arribeu hi trobareu un paratge natural singular, un gorg amb una cascada magnífica, aigües blaves, però molt gèlides només aptes per als més atrevits, podeu caminar pel riu amb xancles de riu, hi ha només una taula de pícnic i, com que és una zona concorreguda sovint està ocupada. Igualment, penso que trobareu tranquil·litat i podreu gaudir de la natura. Si us animeu també podeu trobar un catxé a prop.

Compte! Si decidiu fer la ruta més llarga i fer-la en bici, us serà difícil de baixar-la fins al gorg, és un sender. Podeu fer braços o deixar-la a la via verda.

En el blog tenim més excursions per al Ripollés o més excursions per a trobar gorgs si el que esteu buscant és poder fer una bona remullada. També podeu seguir-nos a instagram #duesmesalripolles #duesmespercatalunya #duesmesdexcursio