El Solsonès té molts racons amagats, i ens en queden molts per descobrir (segur que em deixo desenes de llocs xulíssims per anar), però aquí us en podem fer 5 cèntims dels que hem pogut visitar: 

Us deixem amb algunes propostes:

Solsona en un cap de setmana

No pot ser de cap altra manera que comencem per la capital. La ciutat té un casc antic molt bonic, amb pendents pronunciades, carrers empedrats i estrets i racons susceptibles de ser explorats. Primer de tot podeu passar per l’oficina de turisme que us explicaran millor que nosaltres amb tot detalls què podeu visitar segons les vostres preferències (ja que nosaltres ens vam deixar algunes visites pendents). Per als amants dels gegants hi trobareu botigues que vénen les miniatures i podeu visitar “El quarto dels gegants” que es troba al número 37 del carrer de Sant Llorenç i és on hi descansen els gegants i les bèsties (es poden veure des de fora encenent un llum gratuïtament o reservar una visita guiada – nosaltres vam fer la primera opció). Resulta que són súper coneguts i divertits els carnestoltes a Solsona, però nosaltres encara no ens hi hem atrevit a anar perquè hi deu haver una gentada de por!

Si voleu fer una excursió us recomanem anar a la Mare de la Font per un sender planer i ombrívol que transcorre al costat d’una riera. Recomanem acabar l’excursió a la zona de pícnic de la Mare de la Font (o com a mínim és el que vam fer nosaltres, després de visitar també la font de la Mina, que es troba passat el túnel i després d’un itinerari botànic). L’àrea de pícnic de la Mare de la Font és molt divertida perquè us podreu asseure i menjar a sobre d’uns bolets! Això si no voleu anar a dinar al restaurant, que diuen que es menja molt bé. Aquesta excursió és apta per a tots els públics!


Pont del Clop

El pont del Clop és un pont bastant lleig i, per tant, malgrat el títol doni lloc a confusió no és l’objectiu de la visita, sinó el riu que hi passa per sota, la ribera salada. En aquest punt el riu ha erosionat la paret de forma sinuosa, de tal manera que el riu es troba encaixonat en mig de dues altes parets. La forma geològica d’aquest paratge és molt curiosa i les aigües netes d’aquest riu fan que siguin un lloc esplèndid per prendre-hi un bany (a l’estiu). Ara bé, ens va fer bastanta por nedar entremig de les dues parets i no ens vam endinsar gaire (ens van dir també que podia ser perillós).

Hi ha aparcament disponible. No hi ha taules de pícnic. Al costat hi podreu veure les runes d’un antic hostal.

És una zona bastant concorreguda, però si seguiu caminant amb les xancles lligades de riu seguint el sentit de la corrent trobareu la solitud. Us recomanem fer una mica d’excursió fluvial: és una caminada molt agradable que et permet connectar en el que sembla la verge natura. En alguns punts hi ha bastanta fondària així que si porteu petits els haureu de dur a coll o portar les vostres pertinences sobre el cap (potser hi ha maneres millor, però nosaltres no anàvem equipats). Aquests gorgs més profunds són molt puntuals i fàcils de fer (nosaltres no tenim experiència i anàvem amb una nena de 3 anys) i allí el bany en solitari és molt i molt agradable. Això si, l’ombra escasseja així que us recomanem dur gorres i crema solar de factor 50.


La Vall de Lord

Com que la Vall de Lord té bastanta “chicha” ho he escrit en un post a banda! Cliqueu el link per saber què vam visitar, però ja us anuncio que us ho recomano: inclou una visita a un poble, un bany a un pantà, el naixement d’un riu i una excursió senzilla, però amb unes vistes espectaculars entre d’altres.