Si voleu conèixer un lloc on probablement estareu sols enmig de la natura i on podreu gaudir de l’aigua aquest és les gorges de la riera de Salarsa (un tram de la riera de Beget)

Fitxa tècnica:

  • Dificultat: Baixa
  • Desnivell: Mitjà
  • Durada: 5 minuts
  • Entorn: Ombrívol
  • Objectiu: Gorges de salarsa
  • Proposta de sortida: en un punt de la carretera que uneix Beget amb Oix. Si veniu de Beget aquest punt es trova a 2,5 km de Beget a mà esquerra.
  • Proposta d’equipament: Calçat cómode i xancletes de riu

Es tracta d’una zona natural esplèndida, molt ombrívola i d’aigües ben fresques. És un lloc molt poc concorregut, l’excursió és molt i molt curta, però té bastant de pendent, i tot i que és assequible, no definiria de fàcil l’accés anar les gorges. Amb la nena de 3 anys hi vam arribar (amb ajuda), però amb el nadó de 8 mesos no (ens vam quedar al primer tram de riu, dalt de la cascada). És un lloc que us el recomano molt. Molt a prop està Beget; Beget m’enamora, ja sabeu que no és la primera vegada que el visitem. Per mi és un poble emblemàtic i indispensable de conèixer i ja si passeu el matí en aquesta riera és un dia complet!

A continuació us detallem més sobre aquesta sortida:

Per accedir a les gorges de salarsa haureu d’aparcar al cotxe en un punt de la carretera que uneix Beget amb Oix. Si veniu de Beget, trobareu l’aparcament a 2,5km (4 min) a l’esquerra. A l’aparcament hi caben 2 o 3 cotxes com a molt.

No té pèrdua, només surt una pista de la “zona de pàrquing” que descendeix fins a un prat que heu de vorejar fins que a mà dreta descendeix bruscament un sender entre mig d’una frondíssima vegetació. En 3 minuts sereu a la riera de Beget, a dalt d’un salt d’aigua. Allà ja podreu gaudir d’una zona natural especial, seure a les roques, escoltar l’aigua, gaudir de la natura, desconnectar del món i calçar-vos les xancles de riu.

Si decidiu continuar, haureu d’agafar un sender que havíeu deixat a l’esquerra i que encara descendeix més, fins i tot, hi ha un tros en què haureu de grimpar (cap avall), és un tram molt divertit, i podreu arribar a la part de baix de la cascada i al seu corresponent gorg. No crec que sigui una zona molt còmode per fer un pícnic (no ho sé). En aquest punt, també podeu seguir el curs del riu, amb les xancles de riu.

Podeu trobar més coses a fer en família per la comarca seguint l’instagram @la_vida_amb_dues_mes o el #duesmesalripolles

També podeu clicar els següents links del blog si us interessa l’excursió per arribar a Beget caminant des de Camprodon. O altres excursions per la zona del Ripollés o la Garrotxa.