Vista de la Villa Vella des de la Platja Gran

Amb un cap de setmana podeu gaudir de Tossa de Mar, però si disposeu de més dies també trobareu algunes activitats per a fer. Us deixem en aquest post propostes per gaudir en família de l’encantador poble de Tossa de Mar:

Visitar el Casc antic o el recinte emmurallat de la Vila Vella

Se’ns dubte és l’activitat estrella, si tinguessiu només un dia per visitar Tossa és el que us recomanaríem: entrar a les seves muralles i visitar el casc antic: és preciós! A banda de la importància arquitectònica i cultural que té: heu de saber que el recinte emmurallat és del segle XIII i és l’únic del litoral català, la veritat és que malgrat és petit, es conserva la muralla en la seva totalitat, i això no acostuma a passar. El recinte emmurallat de la Vila Vella ha estat declarat Monument Històric Artístic Nacional l’any 1931 (FONT: Viquipèdia)

La visita que pot durar unes 2 hores (amb tranquil·litat i gaudint de l’indret com es mereix) us recomanem fer-la abans de les 12h o en temporada baixa, perquè és quan el Sol no està molt potent i perquè visitar el casc antic sense massificacions permet gaudir millor de la visita i també us recomanem, si disposeu de temps, de repetir la visita per la nit perquè veureu el casc antic iluminat i el far en marxa.

Us recomanem pujar a la murralla i recórrela per dalt, perdre-us pels carrers del casc antic, fixar-vos en l’estàtua de la Ava Gardner, observar la costa al costat dels canons i pujar fins al far on us mereixeu un bon vermut.

Visitar la zona turística

Depèn de l’época de l’any la zona turística pot arribar a ser agobiant, però hi ha botigues boniques i de tot tipus: de souvenirs i records, de regals, roba i decoracions per la llar, a més de múltiples opcions per menjar. Durant la visita podem destacar:

  • La petita zona que es troba dins de l’angle que formen els carrers Portal i Estolt correspon a la zona de pescadors
  • Carrer Socors i Plaça espanya
  • Capella dels Socors
  • La peixatera de Tossa al carrer de Ses peixateres

Barri de Sa Roqueta

Sortir de la zona turística i passejar pels carrers empedrats i laberíntics del barri de Sa Roqueta pot ser una bona activitat de tarda.

Les platges de Tossa

En destacarem 3 platges, totes aptes per a famílies:

  • Cala des Codolar (foto 3), just a sota de la torre des Codolar o torre de l’homenatge (foto 5), queda darrere i a sota de la Vila Vella. És una antiga cala de pescadors i encara hi podeu veure alguna barca.
  • Platja gran (foto 4): us recomanem ses racó, un petit raconet entre roques, al costat de la muralla, mirant el mar a la banda dreta de la platja gran, és una part molt poc profunda i de mar tranquil·la per als més petits
  • Platja de la mar menuda (foto 1), està després de caminar per l’avinguda Ramon Penyafort, una avinguda repleta de restaurants i amb unes bones vistes al mar i al cap de Tossa (foto 2). Us recomanem la cala de “la banyera de ses dones” perquè és poc profunda i de mar tranquil·la per als més petits ja que també està situada entre dos grans formacions rocoses, tot i que segons l’època també és la zona d’accès i sortida dels submarinistes, als infants els fliparà veure’ls, no?

Les platges de Tossa són de sorra gruixuda fet que no s’enganxa. Teniu més informació de les platges aquí.

Passeig en vaixell amb fons de vidre

A la platja gran hi desembarca el vaixell amb fons de vidre, que podeu agafar si voleu fer una sortida diferent. No és gens barat, ans el contrari, és una turistada. A més, cal tenir en compte que el fons marí de les nostres costes tampoc és molt exhuberant, però pot ser una visita divertida per fer en família, per a les nostres, la primera vegada que van en vaixell! També és divertit perquè el vaixell s’endinsa a l’entrada de dues coves. És realment una experiència! Cal reservar prèviament, si us acosteu a la caseta que hi ha a la platja gran us atendran molt amablement. Podeu escollir fer el viatge en vaixell només anada i la tornada pel camí de ronda (si no feu la tornada en vaixell no us hi perdeu res). Teniu més informació aquí.

El parc de Sa Riera

Es tracta d’un parc ideal per fugir de la calor de la costa. Hi trobareu una tirolina i, un estany amb tortugues i ànecs.

Us recomanem passejar una estona al costat de la riera (també podeu arribar-hi caminant des de Tossa) i admirar el Pi Gros de Can Martí declarat Arbre d’Interès Local (Decret 47/1988). L’arbre té una edat de 250 anys aproximadament i un perímetre de 4,36 metres. El seu nom prové de l’antic Mas Can Martí, a l’altra banda de la riera i actualment convertit en càmping. (FONT: Viquipèdia). Si baixeu a la riera, depèn de l’època de l’any, la veureu repleta de capgrossos.

Si no voleu anar-hi caminant des de Tossa podeu aparcar el cotxe a darrere del camp de futbol (coordenades aproximades: 41.73059183477713, 2.9239660603487443) de forma gratuïta. Si voleu anar-hi caminant, només cal que pugeu per la rambla Pau Casals que voreja la riera, hi trigareu uns 20 minuts.

Activitats properes si us sobren dies:

A Malgrat de Mar podeu visitar el parc de Francesc Macià, un parc ideal per visitar-lo a les èpoques de tardor o primavera (perquè fa molta calor i és poc ombrívol). El parc té vàries zones de joc adaptades per a totes les edats, però el que més el caracteriza són les figures gegants que hi estan representades.

En el blog teniu descrites diferents excursions per la costa brava, camins des de Begur i altres recomanacions per visitar pobles de l’empordà.

Teniu altres propostes a l’instagram clicant #duesmesalaselva