Aquesta és una excursió imprescindible si aneu al Pedraforca. Nosaltres que tenim dues nenes petites és el més fort que vam fer quan vam anar a la zona, però és d’aquelles imprescindibles. Sabem que el que s’hauria de fer és pujar al Pedraforca, però encara no ens hi veiem en cor, a la muntanya se li ha de tenir respecte.

Aquesta excursió comença des de l’impressionant mirador de Gresolet que permet gaudir d’unes vistes de més de 180º sobre la vall des d’una plataforma vertiginosa. Després, s’ascendeix per un agradable i ombrívol sender fins al refugi que es troba al peu del Pedraforca. He de confessar però, que des d’aquest punt la forma del Pedraforca no és fàcilment reconeixible.

FITXA TÈCNICA:

  • Dificultat: Baixa
  • Desnivell: Mitjà (86 metres)
  • Durada: 20-30 minuts
  • Entorn: Sender ombrívol
  • Objectiu: Prat del refugi de Lluís Estasen, al peu del Pedraforca
  • Proposta de sortida: Mirador del gresolet

Us donem més detalls d’aquesta excursió a continuació:

Cal que deixeu el cotxe al marge de la carretera a prop del mirador de gresolet. Com més d’hora al matí o més tard a la tarda, més lloc trobareu. També pot ser interessant fer l’excursió a la tarda i veure la posta de sol al mirador, en acabar l’excursió. Per arribar-hi, si seguiu la carretera B-400 des de Saldes direcció Gósol, trobareu una carretera que ascendeix a la dreta a només 1 km de Saldes. En tan sols 4,5 km podreu deixar el cotxe.

Esteu-hi tanta estona com vulgueu al mirador perquè les seves vistes sobre la vall són més que magnífiques.

Si esteu al mirador, cal que creueu la carretera i agafeu un sender que ascendeix primer amb unes escales de pedra i, després, un sender enmig del bosc i que es troba indicat amb uns cartells direcció al Pedraforca i al refugi. Al llarg del recorregut també trobareu pintades. El sender no té pèrdua.

Tornant per la mateixa carretera a mà dreta trobareu una zona de pícnic.

Trobareu altres excursions per la zona a la pàgina web de l’ajuntament de Saldes, a l’instagram de @la_vida_amb_dues_mes o clicant #duesmesalberguedà o #duesmesalpedraforca i al blog a l’apartat sobre el Berguedà o dels voltants del Pedraforca. Teniu altres excursions amb unes bones vistes aquí.