Montserrat és una muntanya màgica, és un indret especial, on es respira pau. És patrimoni arquitectònic, cultural, geològic i natural i un indret ideal per gaudir de l’esport a la natura tan per a aquells que en som principiants com per aquells que en són experts. En aquest post s’anomenen i es fa una breu descripció d’activitats i itineraris que podeu fer de nivell baix-mig aptes per a tots els públics.

Vistes des de l’itinerari de la Santa Cova

Visitar el monestir, anar a veure la moreneta, visitar les botigues i les pageses, esmorzar mató amb mel, gaudir de les seves múltiples activitats culturals com la flama del canigó, admirar les vistes des del mirador i dinar al bufet lliure del mateix nom són un exemple de les moltes activitats típiques que s’hi poden fer. També us podreu allotjar a les cel·les abat Marcet (apartaments) o al nou reformat alberg que compta amb habitacions amb cuina pròpia o habitacions amb cuina compartida.

Baixada a la Santa Cova

És un dels itineraris mítics. Anada i tornada pel mateix camí per visitar la cova on se suposa que es va trobar l’original verge de Montserrat. Una passejada agradable, amb unes vistes espectaculars, però un desnivell important (uns 100 mestres) que pot fer mal als genolls. La distància total d’anada i tornada és de 2,81 km des del funicular i l’excursió es pot allargar uns 50 minuts. Se surt de la plaça de la creu (estació del cremallera) i es baixa per un sender que transcòrre, en els seus inicis entre la via del cremallera i l’aeri.

Funicular de Sant Joan

El funicular de Sant Joan és una de les atraccions turístiques del complex i ascendir-hi és bastant impressionant (250 metres de desnivell), des de dalt hi ha un mirador amb unes vistes magnífiques sobre de l’abadia.

Des del funicular podeu visitar l’ermita de Sant Joan que es troba a 15 minuts si agafeu el sender del mig i podreu baixar al monestir en un trajecte de 50 minuts i 300 metres de desnivell que passa per l’ermita i la creu de Sant Miquel si sortint del funicular agafeu el sender de l’esquerra, es troba indicat.

Pas dels francesos

Nosaltres vam fer la versió curta: des de l’estàtua de l’abat Oliva fins al pas dels francesos, pujant les escales a la dreta, passant per un pont. El pas dels francesos és un indret geològicament molt curiós en què pots passar per entremig de dues parets. Aquest indret rep aquest nom perquè, segons la llegenda, un traidor va xivar els francesos aquest pas amagat durant la guerra del francés al 1811. En aquest cas l’itinerari és tot d’escales, amb bastant de desnivell (155 metres) i que pot durar uns 40 minuts en total d’anada i tornada. Després del pas dels francesos, l’excursió pot continuar-se.

Ermita i creu de Sant Miquel

Des de darrere de l’estació del cremallera, passant per davant de l’estació de Sant Joan, podeu agafar el camí de Sant Miquel, un camí ample i encimentat, que us durà a l’ermita de Sant Miquel en 20 minuts només anada (1km – 114 metres de desnivell). Pel camí podeu desviar-vos a la creu de Sant Miquel amb unes espectaculars vistes una mica vertiginoses i una bona panoràmica de l’abadia.

Els degotalls

Excursió totalment planera d’uns vint minuts (només anada) que transcorre des de l’aparcament dels autocars, fins als degotalls, on no hi degota ni una gota. Al llarg del recorregut podeu veure diferents murals dedicats a les mares de déu dels diferents municipis de Catalunya. És una excursió ombrívola i apta per a cotxets de nadons.

Trobareu altres sortides a l’instagram @la_vida_amb_dues_mes #duesmesamontserrat