Per arribar a la roca del Bolet cal fer una excursió molt curta, amb desnivell indescriptible (que no molt, tan sols irregular) i molt, però que molt divertida!

Si busqueu informació per les xarxes trobareu que l’indret és secret, es troba a un lloc indeterminat de Figuerola d’Orcau.

La peculiaritat d’aquesta sortida són dues: la peculiarietat geològica de l’indret i la peculiarietat geològica de la roca. Una zona que en definitiva no té gens a envejar a alguns dels paisatges més fotogràfics d’EEUU.

Fitxa tècnica:

  • Dificultat: Mitjana. Sabeu d’aquell risc que mola fer-lo? És una excursió divertidíssima.
  • Desnivell: Mitjà. Terreny totalment irregular.
  • Durada: 10 minuts
  • Entorn: Totalment de secà. A l’estiu protegiu-vos molt del sol.
  • Objectiu: La roca del Bolet.
  • Proposta de sortida: Aparcament de les piscines de Figuerola d’Orcau.
  • Equipament: molt important un calçat còmode i protecció solar a l’estiu. Si us plau, no la feu carregats, no val la pena.

Si us heu quedat amb dubtes de què vol dir dificultat divertida i desnivell irregular, us ho expliquem a continuació.

Es tracta d’una zona de xaragalls o badlands que es troba darrera de les piscines municipals de Figuerola d’Orcau. La roca del bolet és caracteritzada per tenir un barret calcari amb un tronc argilós, aquest fet fa que el barret es mantingui, mentre que el tronc es va aprimant degut a la solució amb l’aigua de les pluges. Aquest fet fa que tingui una forma característica de bolet, li diuen el bolet més antic del món, però, fins quan es podrà quedar el bolet dempeus? Aquest és el dilema entre els que pensen que caldrà apuntalar la roca per a què en un futur es mantingui dempeus i els que creuen que la natura ha de seguir el seu transcurs i nosaltres no hi hem d’intervenir.

I us preguntareu sobre detalls més exactes per arribar-hi no? Aquí, com enlloc, no us donarem el punt exacte, però si que intentarem guiar-vos molt per a què trobeu la roca del bolet sense problemes. Ara bé, una altra cosa que podeu fer, és preguntar a la gent del poble, de fet, és el millor que podeu fer, són les persones més amables que he conegut mai, i això que hi vam anar en temps de pandèmia.

Per arribar a la roca del Bolet heu d’agafar la pista que surt de darrere les piscines, és a dir, la piscina us quedarà a la vostra dreta mentre camineu per la pista, després trobareu a l’esquerra una casa i davant vostre un montícul. Heu de pujar sobre el montícul, comença l’aventura!

Si seguiu per la pista que gira a mà esquerra diuen que també ho trobareu, però aquest no és el camí que hem fet nosaltres així que no us el podem explicar.

Després del montícul heu de passar just per la dreta d’una torre d’alta tensió (potser veieu ampolles al terra dels botellons) i després continuar pujant i baixant, i sobretot, va bé en algun moment seguir les carenes dels xaragalls.

MOLTA SORT! ESPEREM QUE EL TROBEU!!

I si ja esteu a Figuerola d’Orcau, també el podeu passejar, és molt agradable tan de dia com de nit. Nosaltres vam estar allotjats a Can Tato: Una llar amb encant i una família que són un amor, a més de molt econòmica.