Els estanys de Basturs formen una zona realment particular i bonica que canvia al llarg del cicle de les estacions. Nosaltres hi vam anar a l’estiu. A més, sembla una zona poc concorreguda.

Els estanys de Basturs el formen dos estanys, encara que un és el que es pot visitar de més a prop, és el més espectacular, en primer lloc perquè s’hi poden veure peixos, granotes, libèl·lules i tortugues, entre d’altres i, en segon lloc, perquè és un estany totalment circular. A més, és de gran importància geològica ja que és d’origen càrstic i només se’n destaquen quatre a Catalunya, el més conegut, l’estany de Banyoles.

L’excursió és curta, senzilla i planera, ideal per a totes les edats, i majoritàriament ombrívola i agraïda.

Fitxa tècnica

  • Dificultat: Baixa
  • Desnivell: Cap. Excursió planera.
  • Durada: 1 km (30 minuts)
  • Entorn: Sender majoritàriament ombrívol.
  • Objectiu: Estany Xic i estany de Basturs
  • Indicacions: senyals grocs i indicadors, és molt intuïtiu, no hi ha pèrdua
  • Punt de sortida: Aparcament estany de Basturs aproximadament en el punt 42.141547035356176, 1.021661460528909. Des de Tremp per la C-1412b, abans d’arribar a Figuerola d’Orcau, heu d’agafar un trencall que surt a mà esquerra direcció Basturs. Els estanys es troben en una desviació bastant abans d’arribar a Basturs.
  • Equipament: si ho voleu podeu fer l’excursió en tacons! No, en serio, hi ha unes taules de pícnic, en podeu fer ús, i podeu dur prismàtics i càmara de fotografiar bona.

Si en voleu saber més detalls, us els expliquem a continuació:

L’excursió surt de l’aparcament dels estanys i transcòrrer per un bonic sender bastant ombrívol. Al cap de 10 minuts trobareu una bifurcació, us recomanem dirigir-vos al mirador de l’estany Xic, ja que aquest estany no el podeu veure d’aprop, sinó en vista d’ocell. Si sou fans de les aus, podeu fer ús dels vostres prismàtics.

Després cal desfer el sender fins a la bifurcació, creuar un pontet i el sender girarà cap a la dreta fins a trobar l’àrea de pícnic (dues taules) i el mirador de l’estany de Basturs, un autèntic espectacle de la natura: gaudiu!

L’excursió és circular, però el tram des de l’estany de Basturs fins a l’aparcament és una pista al sol, el que passa és que és molt poca estona.

Teniu més informació a l’instagram de @la_vida_amb_dues_mes i clicant #duesmesalpallarsjussà #duesmesalaconcadellà