Aficionats als senders

Excursions, vivències i indrets amb tradicions ben vives

Benvinguts a “Aficionats als senders” !

Aquest blog neix a l’agost de 2010 amb el propòsit de compartir les experiències viscudes durant les vacances, sobretot en la realització de senders a Catalunya. Sovint no cal creuar l’Atlàntic ni ser un gran experimentat per gaudir de paratges meravellosos.

Des de ben petita els meus pares combinaven les visites historico-culturals de pobles i ciutats amb les passejades i caminades en un entorn natural. Vivia de ben a prop la tasca prèvia de recerca d’informació, lectura i tria; biblioteques, centres de recursos, revistes, fotocòpies… i, últimament, internet formaven part de la intensa planificació. Tot i que la feina prèvia havia estat meticulosa, a vegades les excursions no eren el previst o perdre’s era ben fàcil. Desprès d’emancipar-me també vaig voler continuar amb la tradició familiar i les meves vacances no s’allunyen gaire del que eren.

Aquest blog vol formar part de les escapades d’aquells senzills aventurers, amants de la natura i de la desconnexió de la rutina, grans ciutats i feina. D’aquesta manera es vol facilitar la tasca de preparació de les escapades i que siguin més senzilles i guiades.

Pels amants de la BTT he de dir que no serà el seu blog més idoni, però en aquelles excursions on és possible la circulació en bici (normal), ja sigui sender planer o pista de ciment o asfaltada, queda indicat. Pels que no tingueu cotxe no us preocupeu, ja que també s’hi indica quan hi ha accès en tracsport públic. Mireu les etiquetes de la columna de la dreta “característiques de les excursions” per trobar la vostra excursió idònia!

Espero que aquest blog us sigui d’utilitat i que esdevingui un ric intercanvi d’experiències.

13 respostes a “Benvinguts a “Aficionats als senders” !

  1. Molt bé que t’hagis animat a obrir un blog!!!

    Espero que postegis molt i que, gràcies als teus posts, puguem anar d’excursions sabent, realment, el què ens fem. Jejejeje.

    A partir d’ara quedarem molt malament si ens perdem.

    M'agrada

  2. Felicitats Laura! Ànims per aquest nou projecte! Té molt bona pinta i no dubto que algun dia em deixi guiar per algun dels teus posts!!

    M'agrada

  3. Caram, just l’estiu que m’ha donat per fer escursions obre un blog sobre aquest tema! Espero que es mantingui. Tinc curiositat per saber com són els pics catalans després d’haver fet el Pedraforca aquest estiu, doncs ens plantejàvem fer algun altre, però no sabíem la dificultat. Ja m’aniré passant per aquí a veure que n’expliques.

    M'agrada

    1. Que bé que t’hagis animat per fer excursions!!! La veritat és que no cal ser un professional ni un crack de l’esport si el que tan sols vols fer és gaudir una mica d’aire net, natura i bona salut!
      Doncs t’he de confessar que no he fet el pedraforça! Així que el tinc pendent. I per la resta posaré més excursions que pics, però que són molt maques, i evidentment algun pic caurà de tant en tant segur! Un de molt fàcil i molt bonic és el Taga (sortint de Figaró).
      Molt benvingut/da caleglin!!!

      M'agrada

      1. Laura, ja estem anant a fer el Pedraforca eh…. És molt xulo, i una tonteria comparat amb l’Aneto però ens ho passarem d’alló més bé. A més, coneixem un restaurant on,després de pujar-hi, s’hi dina de conya. Quan arribi la primavera hi hem d’anar!!!

        M'agrada

      2. (Benvingut)

        Doncs la veritat és que el Pedraforca ha estat el meu primer cim i he de dir que em va agradar moltíssim. Té la dificultat i la llargada justes com per que essent un pic que el poden assolir principiants, els hi exigeix bastant. I com a mínim jo vaig sortir molt content d’haver-ho aconseguit i de l’esforç fet, especialment a la part de grimpar pujant pel Verdet i d’haver baixat per la tartera.

        Alguns del meu grup van proposar la Pica d’Estats, pero semblen paraules majors…

        M'agrada

      3. És veritat que la Pica sembla més complicat, però si es tenen ganes es pot fer! Només has de pensar que ho pots fer i sortir amb temps (de nit) per així poder anar tranquil·lament al teu ritme.
        Abans pots fer un Puigmal, o un Taga (que és el de Ribes – hi ha un càmping que crec que es diu La Vall de Ribes just a la sortida-) o el Tagamanent (sortida al Figaró, hi arriba la Renfe, i la tornada crec que és a la parada de tren següent). Aquests ambdós últims pics són fàcils de fer i poden ser una prèvia a paraules majors com bé dius. A més, es poden fer amb un cap de setmana (un dia de fet) i no cal començar a les fosques! El Taga potser és més pelat, però bé, està bé igual.

        M'agrada

  4. Hola,
    Hi ha moltes pàgines dedicades a senderisme, excursions i temes similars. Però avui n’acabo de descobrir un de diferent. Les expectatives em semblen magnífiques, ja que el blog fal’efecte de ser molt complet i les explicacions de les rutes, molt detallades (estic fart de perdre’m seguint instruccions poc elaborades). Us felicito molt sincerament per la iniciativa.

    M'agrada

    1. Me n’alegro molt!!! Últimament el tinc molt abandonat perquè és molta feina, però comentaris com aquest em fan tornar a reemprendre el bloc!! Espero que les cròniques et siguin útils i que em puguis dir si t’han servit!!!

      M'agrada

Deixa un comentari