última actualització; estiu`10 (a tenir en compte sobretot amb els preus que hi surten)

És un pintoresc poble pel seu magnífic pont que travessa el riu Ter, és una visita indispensable. És un poble viu els dies festius d’estiu i a la temporada d’esquí per la seva proximitat amb Vallter 2000.

Abunden les botigues de bons embotits, sobretot bulls, secallones i fuets, i evidentment, el típic i boníssim formatge de la Vall de Camprodon el qual ha estat guardonat amb diversos premis anuals. A més, també hi ha les conegudes galetes Birba (2,55€ els 250g i 4,5€ els 500g).

Els bars també són abundants, on s’hi pot prendre una bona ratafia, i fins i tot hi ha una activa vida nocturna. També hi són abundants els menús en restaurants, però no se’n trobarà cap, i com a mínim a temporada alta, de menys de 12€. Només vam trobar un menú a 12€ a l’entrada del camp de golf, i després recomanem prendre un menú complert però senzill a “La muralla”, prop de l’entrada del poble, amb entrant, primer, segon, postres i beguda a 14,5€ -compte amb el llenguado farcit! És farcit de pernil dolç i formatge i està empanat com si fos congelat- i, finalment, un de més sofisticat però molt bo a “Metro”, si no ho recordo malament, passada la plaça Espanya o plaça de l’Ajuntament o de la Vila (com més la coneixen els pobletans) en direcció al pont; molt recomanable també per un sopar romàntic amb espelmes i piano en viu; val 15€ el menú del dia i el vi de la casa és boníssim.

És imprescindible veure la casa que està davant d’un gran supermercat, és allà on es refugiaven els republicans abans d’arribar al Pirineu i va ser bombardejada en època de la guerra. També és interessant, o si més no, curiós, passejar pel Passeig Maristany ombrívol pels enormes plataners i somiar amb els petits palaus de la població benestant.

Del poble en surten múltiples senders, de més curts i més llargs, i fins i tot n’hi ha per dintre el poble. Pels que no són amants de caminar també poden visitar el Monestir de Sant Pere o fer les excursions de les fonts, pels que si que ho són, poden seguir les excursions d’aquest blog les quals ja incorporen aquestes visites.

I per acabar una curiositat: durant la invasió de les tropes franquistes una carnissera li va dir a un general que demanava un conill sencer: – Mire, aquí lo tiene trozeado,… y le pongo la cabeza, de franco!! (volent dir de franc…).

Més informació sobre senderisme a la Vall de Camprodon a: http://www.valldecamprodon.org/web/estatic.php?id=44 on la web principal és: http://www.valldecamprodon.org/web/

Excursions des de Camprodon a:

https://aficionatsalssenders.wordpress.com/category/senders/el-ripolles/camprodon/