Aquesta crònica correspon al seté cameo del blog, espero que us sembli una proposta interessant.

En aquesta excursió podem conèixer com s’alimenta d’aigua el balneari de Caldes de Boí. És curiós de veure i es fa en una volteta molt agradable, d’una a dues hores, segons ens entretinguem a cada font.

Les fonts es troben a l’exterior del balneari i tot i que es veu l’aigua canalitzada cap a la instal·lació encara podem veure fonts que es troben molt fàcilment perquè el camí està senyalitzat. Podeu veure un mapa no gaire precís aquí.

Per començar l’itinerari ens hem de dirigir cap a l’edifici voltat de jardins i veurem un indicador a la dreta que ens indica la font de la Tartera i el temps que triguem. El camí és ple de vegetació i s’enfila lleugerament, l’aigua brolla a uns 42ºC, deixa un sediment blanquinós i fa molta pudor a sofre. El camí continua fins arribar a un saltant, que no fem perquè assenyala que només és per excursionistes i nosaltres anem malament de temps i amb sandàlies, però per la carretera es veu aquesta cascada i sembla que està prop de la font. Un cop vista i tastada la font de la Tartera girem cua i ens trobem un altre indicador cap a la font de Pompeu però raja molt poc i es troba molt deixada, baixem fins el balneari i passant per la façana principal trobem, dins d’un petit edifici amb l’interior ple a vessar de flors i una imatge, la font de Santa Llúcia, també calenta però no tant com la Tartera.  Continuem baixant pel camí al costat d’un riu que recorre els jardins i anem trobant la font de les avellanes, del ferro i de Salenca, ja no són calentes però val la pena conèixer-les seguint les indicacions.

Podeu trobar més informacions sobre les fonts aquí.

Espero que algun dia pugueu visitar aquestes fonts i ens pugueu comentar que us han semblat!

Per altra banda, si teniu pensat passar uns dies prop de l’espectacular Parc d’Aigüestortes, l’únic parc nacional de Catalunya, podeu trobar més propostes interessants en aquest blog sempre envoltades de natura i cultura.