Aquest és un post que hauria d’haver escrit fa dies, però no he tingut temps. La tornada a la feina ha estat dura i costa adaptar-se!!!! No sóc gaire experta en el tema però intentaré expressar-me en la millor propietat possible. S’admeten suggeriments!

A finals de la setmana passada hem viscut un canvi de temps. Per una banda vam viure a tot el territori de Catalunya l’entrada d’aire del nord i, per tant, fred, que afortunadament ha fet baixar les temperatures.

I per l’altra banda, s’ha de tenir en compte que, durant tot l’agost hem viscut una calor sufocant que ha provocat que l’aire tingui molta humitat per evaporació.

A més, cal saber que, a més temperatura es pot dissoldre més substància en una mescla, d’aquesta manera en una mateixa quantitat d’aigua hi podem dissoldre més sal (solut) si l’aigua (dissolvent) està calenta. I això mateix ha passat amb el vapor d’aigua (solut) i l’aire (dissolvent).

El cas és que l’entrada d’aire fred que ha fet baixar les temperatures juntament amb el fet que hi havia molt de vapor d’aigua dissolt en l’aire (humitat) ha provocat la condensació d’aquest vapor d’aigua (perquè en baixar les temperatures ja no hi cabia tanta proporció de vapor d’aigua en l’aire) i conseqüentment hem pogut gaudir d’uns núvols increïbles!!!

I tot aquest rotllo per explicar-vos perquè es formen els núvols!!!

Si les fotos es veuen petites respecte el requadre negre, cliqueu actualitzar pàginaweb.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A més, a finals d’aquest mes també hem viscut un fet insòlit, i és que hem viscut dues llunes plenes en el mateix mes, la segona s’anomena popularment, lluna blava, tot i que realment les condicions per veure-la blava són encara més estranyes i no ha estat el cas.