Quina zona!!!! És espectacular!!! I a banda de les múltiples excursions que podeu fer i dels múltiples gorgs on us podeu banyar, també podeu gaudir passejant pels seus pintorescos pobles.

Ja sabeu que la història, l’arquitectura,… no són aspectes dels que sàpiga així que serà un post breu, tan sols de visites recomanades, d’allò que crec que heu de visitar si o si del Ripollés, tot i que segur que em deixo desenes de llocs xulíssims per anar. Tot i que és una zona de pluges (aprofiteu els matins i no us confieu en l’agost, porteu sempre una màniga llarga per si de cas) us la recomanem durant tot l’any.

A continuació us descobrim els llocs del mapa:

Sant Joan de les Abadesses

Anomenat així per la ubicació d’un monestir en el qual hi vivien monges benedictines (capitenejades per abadesses amb noms tan bonics com Fredeburga o Ingilberga, si, semblen insults), és un poble dels que s’han de visitar i dels que no te’ls acabes. Podeu visitar el claustre del monestir, pujar al pont vell, menjar coca de l’Abadessa de la pastisseria Salvat o veure l’esglèsia de Sant Pol, molt emblemàtica perquè tota la part del mig ha estat destrossada per un terratrèmol i diferents guerres.

Si aneu amb petits us recomanem anar a un parc que és una fortalesa xulíssima, que es troba al costat de la riera d’Arçamala, la qual la podreu creuar saltant sobre d’unes pedres i arribar a l’ecomuseu del Molí Petit on us podeu informar de les activitats d’educació ambiental que hi fan, veure una bassa, un hotel d’insectes i realitzar l’itinerari de la Mallerenga d’aigua.

Si esteu més interessants en excursions curtes, podeu anar a visitar el Gorg de la Malatosca o/i fer la ruta del ferro i del carbó (tant caminant com en bici). Cliqueu els links on trobareu informació detallada. La part dolenta (per mi) de Sant Joan de les Abadesses, és el trànsit, hi passa la carretera pel bell mig i és bastant transitada!


Beget

Un poble en majúscules! Dels de pessebre, tot empedrat! Súper ben conservat, tranquil, us recomanem molt perdre-us-hi pels camins (és molt petit). Té dos aparcaments gratuïts i bastants visitants. Té dos restaurants, si hi voleu menjar recomanem reserva prèvia.

En el blog hi trobareu una excursió per arribar a Beget caminant des de Camprodon (4h) i una altra per visitar les gorges de Salarsa (10 minuts anada, però amb desnivell). També us recomanem molt i molt passejar pel camí de la font que transcorre pel costat de la riera de Beget, un cop dins del poble el trobareu agafant els carrers de la dreta i que descendeixen (heu de creuar el torrent dels Trulls per un pontet). Pel costat de la riera hi va un camí ample i planer que transcórre sota una vegetació molt frondosa, és molt accessible i bonic!


Camprodon

Arxiconegut pel seu pont també és d’aquelles visites obligades. No tant conegudes potser són les seves fonts que es poden visitar mitjançant un itinerari (en el blog us en expliquem algunes: excursió fonts del ferro i de llandrius -40 min- i excursió a la font del Boix, del Vern, del Botàs i Sant Patllari -30 min-). També podeu visitar el passeig de la Font Nova, cobert de castanyers de l’Índia i paral·lel al riu Ritort, ens permet conèixer les cases senyorials d’estiueig del segle XIX. A més, si aneu amb petits, també us recomanem l’àrea recreativa de la mare de Déu de la Font (la mare de totes les fonts de Camprodon): té un parc infantil, un petit estany i una zona de pícnic en una zona natural ombrívola.


Molló Parc

I l’última recomanació per anar en família que us fem és anar a visitar el Molló parc. Una experiència xulíssima! Podreu donar de menjar a les cabres, acariciar-les i veure tot tipus d’animals que viuen a les nostres muntanyes, sobretot cèrvids, que es troben en semillibertat (o en gàbies més grans del que veuríem en un zoo). La majoria d’animals són fàcils d’observar i depèn de l’hora els trobareu més endormiscats o actius, és qüestió de sort. Hi ha una zona de pícnic al costat del riu on hi ha lavabos. Us recomanem reservar-vos el dia per fer la visita amb calma.

En el blog podeu trobar més excursions per al Ripollés i la Garrotxa. I a l’instagram clicant: #duesmesalripolles i #duesmesalagarrotxa